Динаміка цін та обсягів продажу на центральному ринку обласного центру у березні
За даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області на центральному ринку обласного центру, на якому щомісячно проводиться облік обсягів продажу та реєстрація цін, реалізація сільськогосподарських товарів у березні п. р. порівняно з попереднім місяцем зменшилася на 3,2%, при зниженні цін на 1,6%. Ціни на мясо,сало,птицю знизилися в середньому на 3,5%, овочі на 9,9%, подорожчали: цукор 6,0%, фрукти свіжі на 4,0%, борошно на 3,7%, молочні продукти на 2,5%.
У порівнянні з березнем минулого року обсяги продажу товарів на ринку зменшилися на 5,8%, ціни зросли на 18,8%. Подешевшали тільки олія, капуста, цибуля, буряки та морква, тоді як сало подорожчало у 2,2 раза, птиця у 1, 5 раза, молочні проодукти та яйця у 1,4 раза , м ясо у 1, 3 раза . Ціна на сало свиняче поступово наближається до рівня ціни на мясо: різниця складала у березні приблизно 21%, тоді як у березні минулого року сало було більш як удвічі дешевше свинини (на 55,6%).
|