Більше половини української свинини і ковбас нашпиговано антибіотиками
За словами Юрія Опенько, на сьогодні параметри вмісту антибіотиків у м’ясі та молочних продуктах лежать виключно на совісті самого виробника. У відповідальних контролюючих органів для своєчасного і системного моніторингу продуктів на вміст шкідливих речовин не вистачає фінансових можливостей. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів експерт в сфері сільського господарства, технолог, ветеринар Юрій Опенько. «Якість продукції по параметру вмісту антибіотиків лежить сьогодні виключно на совісті самого виробника. Чому так Тому що структура менеджменту, логістики і розмір фінансування не дозволяє контролюючим органам, а саме Держспоживслужбі, перевіряти якість продукції на вміст антибіотиків у терміни, передбачені до моменту продажу, реалізації цієї продукції. Я вам скажу з упевненістю: близько 60%м‘яса свинини і продуктів переробки (ковбасні вироби) містять в собі антибіотики. Хто повинен контролювати: перше— це МОЗ, а друге— це Держспоживслужба»,— сказав він. За словами експерта, антибіотики в продукти харчування потрапляють, як правило, в результаті лікування ними тварин. При цьому в Україні сьогодні дозволені до використання в ветеринарних цілях такі антибіотики, які в Європі вже давно не застосовуються. Ю.Опенько також додав, що йому відомі випадки, коли на переробку відправляються не просто хворі тварини, а навіть їхні трупи. Згідно із законодавством, вміст антибіотиків і ветеринарних препаратів заборонено. Я є фахівцем з виробництва свинини, десять років працюю в галузі. І в чому суть— в процесі виробництва, як в молочному скотарстві, так і в м’ясному тваринництві, застосовуються антибіотики виключно з лікувальною метою. У антибіотиків є таке поняття, як каденція ветеринарного препарату. Це період його виведення з організму. У кожного ветеринарного препарату ця каденція своя. В середньому по антибіотикам це 14днів. Тобто, ми говоримо про те, що якщо я сьогодні використовував той чи інший антибіотик в лікуванні, я повинен витримати 14днів перед тим, як відправляти тварин на забій. Що ж маємо по факту: свиноматки, наприклад, м‘ясо яких використовується в ковбасах,— сьогодні вони на якомусь етапі виробництва захворіли, їх пролікували, і сьогодні-завтра-післязавтра ветеринарний лікар дивиться, що немає ефекту лікування і відправляє їх на забій, виписуючи при цьому довідку або ветеринарне свідоцтво. І в принципі, на цьому весь контроль державою закінчується. Причому, за фактом, довідка виписується ветеринарними лікарями, не бачачи, в принципі, поголів’я, і дуже часто відправляються лежачі тварини, клінічно хворі, в передсмертній агонії на забій. І є навіть випадки в Україні, що використовуються в переробці трупи тварин. Тому відповідь, хто це повинен контролювати,— Держспоживслужба і МОЗ. І в принципі, МОЗ перший, хто повинен «дзвонити в дзвін» з цього приводу, тому що неконтрольована наявність антибіотиків— це причини дитячих захворювань патологічних, алергій. Крім того, у нас в країні велика тенденція проблем з вагітністю,— це все наслідки того, що ми їмо»,— пояснив він.
Суспільство Україна2016-08-19
Останні коментарі
На даний момент нема кождного коментаря
|
![]()
В Івано-Франківську відбулися зміни щодо територіального розподілу вулиць між поліклініками
У Франківську встановлять оригінальні лавочки
Франківські патрульні затримали чоловіка, який зірвав прапор на вокзалі
Галицький бал
Презентація класу карильйонного мистецтва
Нагородження лауреатів премії ім. Ярослава Дорошенка
Запрошуємо на практичний семінар
Українські міста беруть курс на підприємництво
Історія Святогірського Успенського монастиря
Весільний гороскоп на 2017 рік
Яким буде 2017 рік Півня: характеристика року
Розстріляне Відродження
Вірші про осінь
Запіканка з гарбуза з куркою
16 міфів про жінок, які виявилися правдою з наукової точки зру
Острів Пасхи та його загадкові кам’яні статуї Моаї
Шокуючі факти про побут і гігієну жінок Європи в XVIII-XIX століттях
Як виглядали б автомобілі, якби вони були дівчатами.
Хто такі сіди та піри в торрент
Замок Гамлета у Данії
Секрети фрески «Таємна вечеря»
|
© 2009 Рекламно-інформаційна агенція «Рекламний САЛОН». Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю рекламно-інформаційної агенції «Рекламний САЛОН» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на рекламно-інформаційну агенцію «Рекламний САЛОН» як джерело інформації – обов'язкове (Saloninfo.Com.Ua). Відповідальність за недотримання встановлених Законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець. | |||