РЕЗУЛЬТАТ ПОШУКУ 
 ГОЛОВНІ НОВИНИ 
8 харчових звичок, через які ви погано виглядаєте

1. Ви п’єте занадто багато кави

  • До чого це може призвести: безсоння, темні кола під очима, дратівливість, підвищена тривожність.

Кава – неоднозначний напій. З одного боку, це антиоксидант, який уповільнює старіння організму і допомагає в профілактиці серцево-судинних захворювань. З іншого – є проблема: так кава впливає далеко не на всіх людей.

2. Ви нерегулярно харчуєтеся

  • До чого це може призвести: набір ваги, втома, здуття живота.

Раніше вважалося, що три основні прийоми їжі і два перекуси – це найздоровіший підхід. Але насправді все індивідуально. Умовно можна орієнтуватися на інтервал 3-5 годин між прийомами їжі. Перекушування допоможуть зняти гостре відчуття голоду, коли цей проміжок збільшується. Наприклад, якщо ви пообідали о першій годині дня, а повечеряти зможете тільки о сьомій вечора, легкий перекус допоможе утриматися від імпульсивного переїдання. Але якщо перекус непомітно перетворюється на додатковий прийом їжі, краще відмовитися від нього. Найважливіше – прислухатися до свого організму і їсти тільки при фізіологічному голоді.

3. Ви налягає на солодке

  • До чого це може призвести: акне, подразнення шкіри, швидке старіння, целюліт, зайва вага.

Солодощі дуже впливають на стан шкіри. У цукру високий глікемічний індекс – швидкість, з якою він підвищує рівень глюкози в крові. Це впливає на запальні процеси, через які виникають акне, прищі та інші проблеми. Якщо у вас на обличчі й тілі часто присутні висипання, спробуйте відмовитися на якийсь час від солодощів або хоча б зменшити їхню кількість.

4. Ви захоплюєтеся дієтами і детоксами

  • До чого це може призвести: дефіцит одних елементів і надлишок інших, випадіння волосся, погіршення якості нігтів і шкіри.

Навіть люди, які прагнуть правильно харчуватися, можуть мимоволі нашкодити собі. Наприклад, тривалими дієтами, в яких повторюються одні й ті ж продукти. Здорове харчування має бути різноманітним і збалансованим: наприклад, в овочах різних кольорів містяться різні мікроелементи, тому не можна щодня їсти моркву і не торкатися зеленого салату.

5. Ви вживаєте  мало овочів і фруктів

  • До чого це може призвести: нестача вітамінів і клітковини, втома, проблеми з травленням.

Дієта без клітковини зі свіжих фруктів, овочів або злаків може спричинити підвищення рівня холестерину, втомлюваності, проблем із травленням і набору ваги. При цьому важливо їсти не тільки приготовані, а й сирі овочі. Теплова обробка знищує багато мікроелементів. Наприклад, вітамін B1 руйнується на 50-60% в процесі варіння, а вітамін C – приблизно на 35%. Цибулю, часник, брокколі та кабачки краще їсти свіжими або альденте.

6. Ви об’їдаєтеся на ніч

  • До чого це може призвести: втома, неглибокий сон, набір ваги.

Ключове слово – «об’їдаєтеся». Довгий час вважалося, що їсти на ніч не варто взагалі: знамените правило «Ніякої їжі після шестої», якого нібито повинні дотримуватися всі, хто худне. Однак дослідження не підтвердили зв’язку між набором зайвої ваги і часом останнього прийому їжі. Вночі наш організм теж витрачає енергію, тому калорії не обов’язково перетворяться на жир. Проте, якщо хочете добре почуватися і не виглядати пом’ятим наступного дня, лягати спати з повним шлунком дійсно не варто. Оптимальний час для останнього повноцінного прийому їжі – за 3-4 години до сну.

7. Ви п’єте мало води

  • До чого це може призвести: проблеми зі шкірою, печія, запори, нестача концентрації.

Вода – наріжний камінь всіх обмінних процесів в організмі. Вона забезпечує доставку кисню до клітин. Коли води не вистачає, багато процесів, в тому числі і обмінні, порушуються.

8. У вашому раціоні немає прробіотиків

  • До чого це може призвести: проблеми зі шлунком і травленням, слабкий імунітет.

Потрапляючи до кишківника, пробіотики розмножуються і чинять позитивний вплив на наш організм. Згідно з останніми дослідженнями, пробіотики можуть допомогти при ряді розладів травної системи, знизити ризик інфекцій, діареї мандрівників і навіть поліпшити психічний стан. Кращі джерела – кисломолочні продукти, квашена капуста, місо-суп, чайний гриб (комбуча), консервовані овочі без оцту.

Додати коментар
Введіть ваше Імя та по батькові: 

Останні коментарі
На даний момент нема кождного коментаря
 НОВИНИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА 
 Червона зона: як тепер живе та протестує Прикарпаття
 У Франківську перекриють декілька вулиць через змагання (КАРТА)
 Веломаршрути, оглядові майданчики та зони релаксу – у Вовчинцях створять цілий амфітеатр
 Школи одягають маски. Усі деталі про новий навчальний рік у Франківську
 З 1 червня запрацюють дитячі садочки
 Всеукраїнський конкурс-фестиваль "Like Star Festival" у місті Івано-Франківськ
 Stand Up ім. Андрюхи Смика. Відкритий мікрофон #10 у місті Івано-Франківськ
 НОВИНИ УКРАЇНИ 
 НОВИНИ СВІТУ 
© 2009 Рекламно-інформаційна агенція «Рекламний САЛОН». Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю рекламно-інформаційної агенції «Рекламний САЛОН» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на рекламно-інформаційну агенцію «Рекламний САЛОН» як джерело інформації – обов'язкове (Www.Saloninfo.Com.Ua). Відповідальність за недотримання встановлених Законом вимог щодо змісту реклами на сайті несе рекламодавець.